למה כדאי לאכול חלבה?
ריכוז גבוה של מינרלים וערכים תזונתיים
השאלה היא למה כדאי לאכול חלבה ומה כל כך בריא בה? ובכן, חלבה הוא מאכל העשוי מגרגרי שומשום הידועים כאחד המאכלים הבריאים ביותר הזמינים לאדם בטבע, אם כי ישנה חשיבות רבה לכך שגרגרי השומשום יהיו משומשום מלא, ולא כאלה שעברו קילוף ועיבוד לפני שהפכו לחלבה. גרגר השומשום בצורתו הגולמית והמלאה מכיל כמויות גדולות מאוד של סיבים תזונתיים, מינרלים ועוד שורה של ערכים תזונתיים כמו ברזל, אשלגן ועוד, רכיבים שהגוף זקוק להם באופן יום יומי.
גם מתוק וטעים וגם בריא
למען האמת, רבים מאיתנו מתכננים את התפריט היומי, גם אם באופן בלתי מודע, באופן כזה שיכניס לגופנו את הערכים התזונתיים לו זקוק הגוף, אלא שבמקרים רבים אנחנו פשוט לא אוהבים את המאכלים הנכללים בתפריט הזה, ולא מקפידים על הכנסת הערכים התזונתיים הנדרשים באמת. חלבה הוא מאכל שיכול לרכז בתוכו כמויות גדולות של ערכים תזונתיים במנת מזון קטנה יחסית, ויכול לספק לנו את הערכים התזונתיים האלה במקביל לחוויה טעימה ומתוקה.
חשיבות השומשום המלא
אחרי שאמרנו את זה, חשוב להדגיש את נושא השומשום המלא. במידה והחלבה אינה עשויה מגרגרי שומשום מלא ריכוז הערכים התזונתיים יהיה נמוך באופן משמעותי מאשר חלבה העשויה משומשום מלא. יחד עם זאת, בכל סוג של חלבה, תוכלו להיות בטוחים שלצד הסוכר המתוק, אתם מקבלים גם שורה ארוכה של ערכים תזונתיים חיוניים לגופכם.